Svamplasange

Ingredienser:
× 250g champinjoner
× 1 st stor gullök
× 200g färsk spenat
× 1 msk rapsolja
× 1 st vitlöksklyfta
× 2 msk osötad chilisås
× 1 st tärning grönsaksbuljong
× 500g passerade tomater × 250g minikeso
× 2 dl smaksatt lätt creme frachie, karljohansvamp & timjan
× 12 st plattor bönlasagne
× 150g mager riven ost
× Salt, peppar

Gör såhär:
1. Skiva svampen tunt och hacka löken.
2. Stek svamp, lök och spenat (förslagsvis i omgångar) i oljan i en stor stekpanna och pressa i vitlök.
3. Blanda svampen och löken med spenaten i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Rör i chilisås, smulad buljongtärning och passerade tomater. Låt puttra en stund.
4. Blanda minikeso med crème fraiche.
5. Varva svampsåsen och crème fraiche-blandningen (varannat lager) med lasagneplattor i en ugnsform. Min form är 18x28cm.
6. Strö den rivna osten på toppen.
7. Gratinera mitt i ugnen på 250 grader i ca 25 minuter eller tills lasagnen fått gyllene färg.

Lämna ett svar

Stäng meny