Kyckling Enchilada Casserole

Ca. 6 port

Ingredienser

600 g tinade kycklingbröstfilé
1,5 dl (okokt) råris
1 st tetra pak svarta bönor
1 st burk majs
1 påse á 150g riven mager ost (10-12%)
Paprikapulver, salt

Enchiladasås
6 st vitlöksklyftor 
6 tsk olivolja 
2 st Enchilada kryddmix, Santa Maria 
1 burk á 400g krossade tomater 
5 msk steviaketchup 
6 tsk majsmjöl/majsstärkelse 
1 st kycklingbuljongtärning

Tillagning

Börja med att tillaga enchiladasåsen genom att steka vitlök med kryddmixen och olivolja. Tillsätt sedan tomat och ketchup, låt puttra. Rör försiktigt ner majsmjöl/stärkelse och sedan buljongen (kokad med 1 dl vatten). Rör om till en jämn konsistens och ställ åt sidan.

Koka kycklingen i 10-15 min. Häll av vattnet och dra isär köttet till små pulled chicken-bitar.

Koka råriset enligt anvisningarna på paketet. Krydda vattnet med paprikapulver och salt.

Rör ihop alla ingredienser ovan i en bunke tillsammans med svarta bönor och majs. Häll sedan ner allt i en ugnssäker form och toppa med den rivna osten.

Sätt in i ugnen på 175 grader i ca. 25 min.

inga kommentarer
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *