Hälsosam semla (gluten- & sockerfri!)



Till och börja med, jag vill inte ta någon form av cred för detta receptet. Det är fantastiska Tasty Health som tagit fram grunden, jag har gjort några småjusteringar för att det skulle passa mig bättre och tänkte dela med mig av receptet till er. Jag har dessutom länkat de produkter jag använde för att göra det enkelt för er (inga reklamlänkar förekommer), men ni kan såklart välja ingredienser från andra varumärken också.

BULLARNA
× 250 g naturell kvarg (utan socker)
× 25 g Bodylab Whey 100 'Vanilla Milkshake'
× 1 dl (50g) glutenfri havregryn
× 0,5 dl (30 g) bovetemjöl
× 1 tsk kardemumma
× 1 tsk bakpulver
× 2 msk sötströ

Gör såhär...
1. Sätt på ugnen på 180°.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl
3. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked. Låt stå några minuter så det göttar till sig.
4. Forma (med händerna) 3 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen i ca. 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
MANDELMASSA
× 0,75 dl (30g) mandelmjöl
× 1 msk sötströ
× 1 msk osötad mandelmjölk

Gör såhär...
Blanda ihop alla ingredienser med en sked tills du får en kletig massa. Låt stå och dra till sig i ca 10-15 minuter.
 
KESOKRÄM
× 250 g laktosfri minikeso
× 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
× 7-10 steviadroppar med vaniljsmak (smaka av!)

Gör såhär...
Använd en stavmixer och mixa ihop alla ingredienser till en slät kräm.

När bullarna och fyllningarna är klara är det bara att sätta ihop som en vanlig semla. Avsluta med att pudra locket med sockerfritt florsocker. Superlätt! Jag passade på att göra två satser för bullarna och sparade 3 st som jag ska äta som frukostfrallor imorgon. Vill man inte ha proteinpulver i bullarna kan man utesluta det. :)

Näringsvärde per semla:
304 kcal
30 g protein
24 g kolhydrater
9 g fett

Näringsvärde per bulle:
182 kcal
18,5 g protein
21 g kolhydrater
2 g fett

Näringsvärde per bulle (utan proteinpulver):
148 kcal
11,9 g protein
20,4 g kolhydrater
1,4 g fett



Tack för att du kommenterar!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: