Frågestund / Svar

Vad är dina framtidsplaner?
Just nu har jag faktiskt ingen aning, jag vill fortsätta köra företaget med kanske inte på heltid. Sedan vill jag resa och hmm... vi får se helt enkelt!

Några resor under 2014?
Jag ska till London med min syster i höst och i vår åker jag till New York med hela familjen.

Vill du tatuera dig?
Ja! Jag vet bara inte vad eller var ännu, haha..

Följde du Paradise Hotel isf vad tyckte du om vinnaren?
Det gjorde jag. Ja, alltså... Jag vet inte vad jag ska tycka. Han gjorde ju det som programmet går ut på och spelade spelet väldigt bra (uppenbarligen), sen att han betedde sig som ett svin är ju en annan femma haha...

Favoritblogg?
Jag läser inte så mycket bloggar faktiskt, nästan bara vänners. Utöver vänners så läser jag gärna Fitspooration, HanaPee och Michaela Forni.

Vilka länder har du besökt och vilka vill du besöka?
Kroatien, Spanien (Mallorca), USA, Domenikanska Republiken, Norge, Danmark, Grekland (fastlandet samt Rhodos, Cypern, och Kreta), Italien, Montenegro, Thailand och England. Fick jag med allt? Jag tror det, haha. Jag hade gärna åkt till Australien, Kina och så hade jag velat backpacka i USA! Kap Verde har jag hört mycket gott om också... Ja, ni hör ju. Jag vill resa överallt.

Bilder från tidigare resor...

Har du rest något under den tiden du har haft din bloggpaus, och i sådana fall vart (inkl. Sverige)? :)
Hmm... Det har varit lite resande till Stockholm och någon tur neråt Skåne, men annars inget. :)

Har du gjort något speciellt som du aldrig lär glömma? :D
Oj... Vad svårt. Det har jag defenitivt, men inget jag kommer och tänka på bara sådär (dubbelmoral? haha).

Bor du hemma eller i egen lägenhet?
Jag bor fortfarande hemma! Ni kanske vill ha en liten tjuvkik i mitt rum?

Kul att du börjat blogga mer igen, men vad var det som gjorde att du nästan slutade sist?
Bra fråga. Jag har bloggat i 6 år, det var inte helt oväntat att jag någon gång skulle komma av mig eller behöva ett break. Men nu känner jag att jag är på G igen!

Jag har följt din blogg sedan länge tillbaka och jag vet att du inte tagit studenten. Ångrar du det idag, att du inte har en fullständig gymnasieutbildning? :)
Som det ser ut just nu så gör jag inte det, men skulle jag göra det kan jag alltid läsa upp det senare (även om det förmodligen kommer bli jobbigare). Ibland kan jag såklart gräma mig lite över att jag inte bara härdade igenom, men samtidigt så kändes det inte rätt att göra det då. :)

Hur fick du din blogg att nå ut till så många?

När jag började blogga så fanns det inte lika många bloggar som nu, så mycket hade nog att göra med tidpunkten. Annars var jag väldigt aktiv, kommenterade andras bloggar och höll i mycket tävlingar så hittade folk hit.

Var hämtar du inspiration? Någon speciell person/tumblr/weheartit?
Överallt och ingenstans i princip! Ingen speciell stans faktiskt.

Kan du få til bak kuliser video fra fotoshooter igjen?
Det ska nog gå att ordna. :)

Kan du göra fler videobloggar?
Jag hoppas jag kan komma igång med det snart igen!

Har du slutat med ditt företag?
Nej, det har jag inte. :)

Vart har du köpt din gula halsduk?
Om jag inte missminner mig så är den köpt på Monki för några år sedan.

Min favorithalsduk!

Sist du bloggade regelbundet så hade du hittat nya rutiner och kunde sova bättre. Fortsatte det? Jobbar du ff bäst på café?
Det höll sig faktiskt länge, nu är jag dock nere i någon down-period igen. Jag har inte jobbat på café på ett tag, har funderat på att börja med det igen. Tror det kan vara bra!

Fortfarande inte lösgodis? (varför nämnde jag det, nu blev jag sugen ju)
Joooo, nu förtiden blir det lite då och då. ;) Totalt körde jag 1,5-2 år utan godis, funderar på att köra godisfritt igen. Under tiden jag var utan saknade jag det ju inte, så varför jag började igen är ju en gåta...

Vad är ett måste på morgonen? (ska jag låta bli att fråga när din morgon infaller?! ;))
Hmm... Jag tror faktiskt inte jag har något måste. Eller räknas borsta tänderna och ta deo? Haha. Går typ inte ens ut och hämtar posten utan att ha gjort det. (Mina mornar brukar infalla runt 09 ;))

Om man skulle ha vägarna förbi Göteborg någon gång. Skulle du gå med på att träffas via en fika eller något då?
Jag kan inte lova något, men man får ju gärna höra av sig så får vi se om jag har möjlighet! Alltid kul att träffa nya människor. :)

Vad är det du pysslade med förra året som gjorde att bloggen hamnade åt sidan?
Det jag pysslade med förra året pysslar jag fortfarande med, så det är lite hysch-hysch om det fortfarande. Ett litet tag till.

Jobbar du vid sidan av ditt företag, isf med vad?
Sedan en tid tillbaka jobbar jag extra som ekonomiassistent på MQ's huvudkontor också.

I vilken del av Göteborg bor du?
Lite utanför Göteborg!


Skulle du kunna skriva hur en veckas träning ser ut för dig. Dvs dagar, vad du tränar och vilka övningar?
Absolut! Just nu tränar jag 5-6 dagar i veckan och kör tresplitt. Ska skriva mer om det i enskilt inlägg. :)

Du har väl gått på gym ganska mycket nu, har du märkt någon skillnad på ditt välmående och kropp? :) utvecklats något?
Det har jag verkligen gjort! Dels mår jag mycket bättre, kroppen har förändrats och jag har blivit mycket starkare. Det är det som är så kul med träning, att man ser sin utveckling så tydligt.

När du är på gymmet vad tränar du då? Vilka redskap använder du?
Jag tränar styrketräning, men har tänkt börja köra lite intervaller på bandet nu också. Jag försöker hålla mig borta från maskinerna så gott det går och kör fria vikter.


Hur hittade du motivationen att börja träna? Vill verkligen ta tag i träningen men blir som inte av, har du några "komma-igång-med-träningen" tips? :)
Jag började följa träningskonton på Instagram och blev motiverad av att se andras utvecklingar, så det är ett jättebra tips! Annars tror jag på att inte gå in för hårt direkt så man tröttnar och att man hittar en träningsform som man tycker är rolig. I början tränade jag mycket kondition men slutade med det ganska snabbt för jag insåg att löpning inte var min grej, hur gärna jag än ville tycka att det var kul.

Hur kom det sig att du började träna? :)
Alla mina vänner (verkligen ALLA, haha..) var bortresta under flera månader förra året, jag blev jätterastlös och fick nått flipp i skallen en dag och bestämde mig bara för att börja träna. Haha...

Vad tar du i squats och benpress?
65kg i squats och 160kg i benpress.
 
Berätta om din träning! Tränar du fortfarande med pt? Ser du framsteg? :D
Ska skriva ett enskilt inlägg om träningen och berätta mer ingående. :) Jag kör fortfarande med PT, men inte samma som tidigare och jag ser absolut framsteg! Det har hänt mycket på ett halvår med nya PT'n.

 


Jag är sugen på att köpa mig en ny systemkamera. Har tankar och funderingar kring Nikon D7000, vet du om det är en bra kamera för den som fotograferar en massor på sin fritid? :)
Det är det absolut! Har dock för mig att den bara har manuella programval, så det gäller att man har koll på hur slutartid, bländare, ISO och allt det där fungerar. :) Kika in i någon fotobutik och kläm lite på den.

Fotoutbildning? Har du några rekommendationer för kvällskurser i Göteborg? Någon som är bra/seriös?
Har tyvärr ingen koll på sådant.

Hej. Har en fråga, jag har en nikon d3200 och ska köpa en blixt till den. Vilken ska ja köpa/är bäst? Ska fota mycket porträtt i studio plus ute! Sen ska ja köpa ett nytt objektiv ca 300 mm, vilket rek du? :)
Hej! Blixtar har jag tyvärr inte så mycket koll på... Tips är att maila Scandinavian Photo och höra med dem. Detsamma när det gäller långzoomare.

Vad tycker du om Tamron 28-75 f2,8? Tycker du det är värt att lägga 4000 på det? Och har du något tips på ett liknande objektiv som funkar till Nikon och är i ungefär samma prisklass? :)
Jag tycker absolut det är ett bra objektiv! Jag hade det i flera år innan jag bytte upp mig till Nikons motsvarighet (24-70/2,8), autofokusen kan vara lite långsam när det är mörkt men annars har jag inget att klaga på!

Vad har fått dig att utvecklas inom fotografin?
Att jag hela tiden utmanat mig själv och inte nöjt mig. Dessutom analyserar jag ofta mina egna bilder och ser vad som kunde gjorts bättre till nästa gång. Sedan gäller det ju såklart att fota, fota och fota :)

Jag vet inte om du har svarat på de här innan någon gång då jag inte har följt din blogg så jätte länge. Men jag hittade nyss hit och tycker att du verkar som en härlig person som är jätte duktig på att fotografera, så min fråga är om man får praktisera hos dig? Kram :)
Tack för komplimangen! Kul att du har hittat hit. :) Tyvärr tar jag inte emot några praktikanter. Kram!
 
Dit beste tips til få masse kunder?
Det är svårt och det tar tid. Tips är att skapa blogg/hemsida så poteniella kunder kan hitta dig, annars är nöjda kunder toppen. Dem rekommenderar vidare och på så sätt sprids ditt namn. Be vänner och familj att tipsa om dig om någon letar fotograf. "Syns man inte, finns man inte!"

Du har ett eget företag, om jag har fel rätta mig, jag undrar är det lätt att hantera det om man ska använda det till foto och hur går man tillväga, tips, råd?
Stämmer fint! Här har du ett inlägg där jag besvarat massa frågor om det. :)

Tack för alla frågor! Tycker det är superkul att svara på era frågor, ni får hojta om ni vill ha mer sånt här. Och fick ni några följdfrågor efter att ha läst mina svar kan ni ställa dom bland kommentarerna så svarar jag där. :)


Hannah

Kärleksfrågorna då? ;)

Svar: Vilka då? Hehe... 8)
MICHAELA D

nina

ohh så kul! var i kroatien har du varit? kommer nämligen därifrån ;)

Svar: Kul! I Zadar :)
MICHAELA D

Fanny

Vad bra svar! :)

nina

har faktiskt aldrig varit i zadar, men jag kan rekomnedera dig att åka till t.ex. Dubrovnik, men särskilt Split! det är sååå fint! även öar som Bol och Brac är jättefina att åka till!
puss :*


Tack för att du kommenterar!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: