Mina favoritpodcasts

Jag älskar podcasts.
Lyssnar på det så ofta jag bara kan - på jobbet, i solstolen, när jag ska sova, när jag promenixar, åker buss osv... Därför, som den podcastälskare jag är, tänkte jag tipsa om mina absoluta favoriter (i inbördes ordning) och sedan tänkte jag även att ni kuna tipsa mig om era favvisar. Man kan aldrig ha följa för många podcasts och jag vill få upp ögonen för nya. Dåså... Låt mig presentera Michans bästa podcaststips:

 
1. Michaela & Dasha [länk]
Alltså... Dessa tjejerna?! ÄLSKAR DOM. Deras podcast går under temat kärlek. Förstår ni hur mysigt, härligt och ibland lite sorgligt? Dom snackar om förälskelser, krossade hjärtan, singelliv, relationer... Ja, allt vad kärlek heter! Det är som två extra kompisar som kommer med bra råd om allt sånt som man sitter och grubblar över själv. Dessutom verkar dom vara typ världens härligaste personer, jag vill lätt bli deras nya bästa vän (call me om ni ser detta.....).

2. Hanapee's otroliga podcast [länk]
Älskar denna tjejen också. Hon är så himla smart! Och konstig. Och rolig. På samma gång. Älskar't. Hennes sidekick Martin är ju också störtskön. Det är en salig blandning av ämnen, snackas om t ex. genus, självkänsla, alkohol, hur Martin är som person och om varför Hanna har sånt bekräftelsebehov. Mitt i allt lattjo lajban säger dom så himla vettiga grejer. En podd med både djup och massa skratt. Det var Hanna som öppnade upp mina ögon för både genus- & feminismdebatten. Åter igen: Älskar podden! Och Hanna!

3. Alex & Sigges podcast [länk]
Hade väldigt svårt för detta podcasten till en början. Tyckte mest dom var konstiga, men nu gillar jag! Också sånadär smarta människor som slänger ur sig sköna och vettiga tankar. Jag älskar smarta människor, öppnar upp ögonen på en på så många sätt. I denna podden snackas det om precis allting, mycket sköna vardagsreflektioner. Gillar deras sätt att prata och beskriva saker och ting. Himla svår podd att beskriva faktiskt men jag hittade en recension som jag tycker beskriver precis som jag tycker:

"Denna podcast är svår att beskriva, och efter det första avsnittet tänkte jag att det hade att göra med att den var otydlig. Men efter tre avsnitt inser jag att den är svår att ringa in för att den erbjuder en ny typ av underhållning. Den är rolig men inte på ett traditionellt sätt. Den är självutlämnande men inte på ett traditionellt sätt. Om Schulman och Eklund fortsätter att leverera på den här nivån kan det här komma att bli för nätgenerationen vad Knesset var för den ironiska generationen. Kommer att följa dem med spänning."

4. Ihop med Josefin [länk]
En relationspodcast med Josefin Crafoord, Martin Blix och Quetzala Blanco. Lyssnarna får maila in sina frågor/problem om relationer som Josefin och dom andra två sedan besvarar. Har inget direkt så att säga om denna faktiskt, jag bara gillar den. Tycker allt med relationer är intressant och älskar att höra andras tankar om diverse problem inom det området. Därför tumme upp för denna. Tumme ner för att det inte har kommit någon nytt avsnitt sen i december...

5. Adam och Kompani [länk]
En podd med Adam Alsing, Carin da Silva och Daniel Breitholtz. Även detta en sådan där det snackas om allt mellan himmel och jord, men på väldigt lättsamma plan hela tiden. Gillar att den inte klipps i efterhand, utan den blir som den blir och så får den vara. Inget hysch-hysch eller bortklippningar. Lyssnar oftast på denna när jag ska sova, just för att den är så lättsam. Perfekt!

6. AldrigVila [länk]
En träningspodcast! Ja, vad ska man säga mer än det då. Det tjötas träning, mestadels i form av styrketräning på gymmet men även lite vardagliga tankar. Egna erfarenheter blandat med tips och sådär. Skön att lyssna på! Tyvärr är den för tillfället inaktiv, men man kan ju alltid lyssna på gamla avsnitt. Om jag har förstått det rätt så ska den bli aktiv snart igen. Så håll utkik om ni är intresserade.

Såå... Det var mina tips det. Nu är det er tur! Vilka är era favoritpodcast som man bara måste lyssna på?


Nea

Värvet! Bästa intervjuaren och långa intervjuer där gästen får prata till punkt. Intressanta gäster också.
Offair! Egentligen en sportpodd från tv4, men det pratas mest om livet, nutiden och allt möjligt. Älskar den!

Kram<3

Linnéa

Mina favoriter är "Till slut kommer någon att skratta" med
Soran Ismail, Petter Bristav och Aron Flam.
Tre komiker som snackar om allt möjligt oftast
bliir det väldigt roligt. Samma sak med
"Alla mina kamrater" med Martin Soneby,
Fritte Fritzon och David Druid (han hoppa v sen tror jag).
Jätteroliga poddar enligt mig!
Annars gillar jag också Michaela o Dasha
och jag lyssnade några få HanaPee avsnitt
men tröttnade tyvärr (älskar henne annars).

Sen lyssnar jag även på Fredagspodden,
Sandra och Michelle och vill börja lyssna på
Värvet. :)

Therese

Haha, inte bara jag som är en podcastnörd.. Tsknas, fredagspodden, värvet, madde och cassandras podcast... Listan kan göras lång!

Erica

Åh har inga tips, lyssnar i stort sett bara på Michaela & Dasha. Men tack så mycket för tipsen :)

Hanna :)

Aina och thobias såklart! :D
Btw, tack! Bland de bättre inläggen jag läst på länge, behövde verkligen nya poddar att lyssna på! :)

Ann-Sofie

Jag har faktiskt aldrig lyssnat på en podcast :)

Sandra

Jag måste tipsa om fredagspodden som innehåller om en massa kärlek, problem, vardag osv. (Hanna och Amanda, som gör denna podcast, är fruar till Alex & Sigge) Du kommer att älska den om du gillar snack om relationer och kärlek

Anonym

Fredagspodden med Hannah Widell och Amanda Schulman

Malin

Isabel Adrian och Rebecca Simonssons podcast är den sjukt underhållande och riktigt rolig! Många skratt :) Stort tips!!

Therese

Haha, inte bara jag som är en podcastnörd.. Tsknas, fredagspodden, värvet, madde och cassandras podcast... Listan kan göras lång!

Tokyo-Love

Tackar för tipset om Hanna Pees podcast, ska kollas in!
Lyssnar alltid på: Alex & Sigge (bäst!), Filip & Fredrik (har dock blivit sämre), lilla Drevet (som tankesmedjan, när de bästa var med) , Hannah & Amanda (mycket relationer och barn, men superbra ändå. Skrattar mycket åt denna!) och Crazy Town! (Josefin och Kringlan, väldigt bra och osponsrat)

Hanna

JAG ÄLSKAR OCKSÅ PODCASTS!
Mina favvisar är
1. FREAGSPODDEN (du måste lyssna) 2 kvinnor i medelåldern som snackar riktigt tjej/kvinno-snack! roligt och seriöst
2. Värvet- en man som intervjuar kändisar dem går från allt feån födseln till dagens händelser, som ett terapisamtal men utan tårar.
3. sommarprat/vinterprat kändisar som berättar om speciella siruationer eller sina liv underbart mysigt att lyssna på
4. radipsykologen- denna brukar vara min sömnpodd för den är så avslappnande och man lär sig så mycket som kan vara bra att ha med sig i livet ;)

Elin

Fin blogg! Kika gärna in podden: Elin och Jessicas podcast, på Itunes. Ha en fin dag, Kram!

Molly

Min favorit är Linn och Ebba samt Andrea och Mathilda! Och Michaela & Dashas såklart!

Hej!
Har en liten fråga, går det att ladda ner podcast så att man inte behöver ha tillgång till internet då man lyssnar? Isf vet du vart? Eller finns det någon bra app som du kan tipsa om? :)

/ Kram Sara :)
...och ja, jag är så kallad "nybörjade" på det där med podcast ;)

Svar: Ja, det ska man kunna göra! :) Jag använder förinstallerade appen "Podcaster" i iPhone.
MICHAELA D

Josefine

Poddradio, ja där kan man sysselsätta sig länge :)
Jag älskar ju det svenska språket utan att vara en avancerad språkpolis så P1 på minuten är given i dessa sammanhang. De har sändningsperioder men det finns från 2006 i arkivet. Det hela går ut på att det är en panel på fyra personer där en person får ett ämne som den ska prata på i en minut utan att upprepa ord, staka sig, lämna ämnet eller lokalen samt fransa i kanten. Då får de andra avbryta. det kan bli sjukt kul. Börja med 20080419 Kram (ps, när du kör bil kanske du inte ska lyssna på det, det kan bli svårt att hålla sig för asgarv mellan varven)

Amanda

Ja poddar alltså - hur underbart är det inte? Har varit fast i Adam och kompani i drygt ett år nu, så lättsamt och roligt. Ska börja lyssna på Michaela och Dashas nu och ladda ner massa avsnitt inför min vecka på Cypern - titlarna låter riktig Goa!

Har saknat din blogg under tiden du pausade!

carro

bra med tips!
sandra och michelle, p3 dokumentär är bra också :)

Elin

Tror det börjar bli dags för Ottilia att ta ett allvarligt snack med dig igen... ;)

Anonym

du har skrivit på Twitter att du fått nytt jobb och snart är det slut på "helvetet". vad för jobb har du fått och vad är det egentligen för helvete du menar att du haft som du ska få nystart ifrån?? kan du inte förklara lite när du skriver såna saker?

Nailpolish

Podcasts är fan kärlek! Kolla gärna in min senaste nageldesign på bloggen! ♥

Kajsa

Älskar podcasts. Michaela och Dashas är helt klart min favvo !

Carro

Relationspodden, kommit ut 5 avsnitt. Bingo rimer o hans tjej som har den :)


Tack för att du kommenterar!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: