Svar på frågestunden, del 2

FOTO

ALLMÄNNA FOTOFRÅGOR Vad tycker du om Tamron 28-75mm f/2.8? Jag tycker att det är ett helt okej objektiv. Själv har jag varit väldigt nöjd med det, det är nu på senare tid när jag får mer och mer krav på min fotografering som man ser vissa "brister" och vill byta upp sig. Dessutom kan jag tycka att AF:en är något långsam. Men hur som helst, väldigt prisvärt objektiv! Hej! Nu kommer de en sånhär tråkig kamerafråga igen ^^ Haha nej men jag skulle bli jätteglad om du kunde lägga upp topp 3 i systemkameror (som du tycker) för min kamera blev stulen i helgen och ska snart köpa en ny och har beslutsångest så de heter duga! Kram Emilié ! :) ♥ Svarade på liknande fråga i förra delen tror jag? Blir iallafall samma svar här. :) Nikon: D3100, D5000 eller D90 / Canon: 1100D, 550D eller 60D Har du något tips på en systemkamera som kan filma & fota bra, men som inte är jättedyr! Nikon D3100 eller Canon 550D :) Hur får du så bra fokus på dina självporträtt (mer än att använda fjärrutlösare)?

 Det är fjärrutlösaren som sätter all fokus. Har inga andra tips. Om man däremot inte har någon fjärrutlösare brukar jag ställa fokusen på t ex. ett träd och sedan vrida kameran i sidled bara och ställa mig i linje med trädet. :) När du fotar sport inomhus (om du nu gör det) hur brukar du göra för att bilderna ska bli bra men inte så mörka? :D Det är alltid så kasst ljus i hallarna inomhus, så det är högt ISO som gäller. På dom senaste bilderna jag publicerade med handbollen så hade jag runt ISO1000 och högre... Alltid när man ber om fototips eller får man ALLTID tips om hur inställningnarna funkar… men det har jag fattat så min fråga är nu om du kan ge några tips som gör bilden bättre genom bara att kolla i linsen eller vad man säger? Som t.ex att man ska/kan ha motivet på en tredjedel av skärmen å allt de :) tänkte om du kunde ge några sådana tips så våre det underbart snällt! Det enda som jag tycker spelar roll är att man kan inställningarna. Resten går på känsla! :) Men något man kan ha i åtanke är att vara försiktig med hur man kapar leder i bilden, man ska undvika att kapa mitt på en led. Då kan det se ut som att armen/benen eller vad det nu är, är av. Om du skulle vilja tipsa på en bra sida/affär där man kan framkalla sina bilder så dem blir fina och det är relativt billigt vilken sida/affär skulle du då tipsa om? Crimson.se! Absolut bäst. :) Är det svår att ha en företag, är de mycket papper och sånt som skall skickas hit o dit om du förstår? Jaaa, det är svårt och lite klurigt men mest roligt! Det blir en del papper att ha och göra med, men man lär sig :) Och om man inte kan får man be om hjälp! Jag tror jag vill bli fotograf typ, vet inte riktigt, ska jag starta ett företag då, eller hur tycker du ja ska göra?

 Det vill jag inte svara på, det är något du måste känna efter själv. :) Ett bra program att redigera filmer i för Windows? När jag hade PC använde jag MovieMaker. :) PERSONLIGA FOTOFRÅGOR Vilka kameror/objektiv har du/har du haft?
 Kameror: Nikon D40 (såld), D60 (såld), D80 och D300s Objektiv: Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 (såld), Nikkor 50mm f/1.8 (såld), Nikkor 50mm f/1.4G, Tamron 28-75mm 2.8 och Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II Vilket är ditt absoluta favorit-objektiv?
 50mm f/1.4G tror jag :) Vilken är din favoritbild bland dina egna bilder? Så himla svår fråga! Jag har nog ingen som verkligen är en favoritbild (kan inte välja...), men några jag gillar lite extra är dom här under. :) Vad tycker du är roligast att fota? Människor! När startade du ditt företag? Hur gammal var du när du startade ditt företag och hur skicklig var du när du startade företaget? Jag startade det 29 september 2009, då var jag 16 år. Hur skicklig jag var... ja, jag har väl utvecklats om man säger så. Kan du visa bilder från den tiden när du startade företaget ungefär? Javisst! Se bilderna under detta svaret. :) Hur bestämde du dig för att du var redo för att starta ett företag, att du var tillräckligt bra osv.? Jag kände aldrig efter och jag visste inte så mycket. Jag bara körde. Brukar du tycka att dina bilder blir bra och blir stolt över dem? Ja :) Vilken plats skulle du helst vilja fotografera på? Stad/land eller bara en speciell plats? I USA! :) 

Älskade du att fota från första början? Vad brukade du fota då? Mja, mjo. Alltså... jag gillade det, såklart. Sedan växte intresset efter hand. :) I början fotade jag nästan bara blommor och sånt där som dom flesta gör.

BLOGG

Vilka bloggar läser du? Läser du bara fotobloggar? Läser du bara relativt stora bloggar eller också dem nya men som växer och håller på att bli något bra? När jag läser bloggar läser jag inte bara fotobloggar och även både mindre och större bloggar. :) Bloggarna som jag läser som standard ser ni som sagt i min länklista under headern. Har du gjort din design själv? Ja och nej. Jag har med hjälp av ett väldigt enkelt tema/verktyg till Wordpress tagit fram en design jag vill ha. Om du gjort det (ovanstående fråga) gör du det då åt andra? Och vad skulle det kosta? Har du inte gjort det vem var det då som gjorde den, och vad tog han/hon betalt för den? Rekomenderar du den personen? Jag köpte den från prophotosblogs.com. Skitbra! När började du blogga? Räknar från 2008, men innan dess hade jag andra typer av bloggar. Hur gammal var du när du börjde blogga? 14-15 år. Hm… Då undrar jag om du skulle kunna visa i ett inlägg hur man gör skiftande bilder i header, det är enormt fint och stilrent :-) Det är något som är "installerat" i temat och inget jag har kodat. :) Hur trivs du nu med att blogga med WordPress? Tycker du det är bättre än blogg.se? Jättebra! Bättre än blogg.se. Kostade det att byta till .se? Ja. Jag köpte via Binero.se, kolla där för mer info.

PERSONLIGT

Vilka är dina favorit strumpor? Mina söta kossa-strumpor! Om du fick välja exakt hur en dag skulle se ut, hur skulle den vara då? :) Btw, älskar din blogg och du är grym på det du gör! Hmm... jag vet faktiskt inte! Beror på vad jag känner för. En dag är det kanske en grym fotografering som gäller och en annan sitta på ett fik och snacka hela dagen. Har du någon hemlig talang? ;) Tror inte det! Inget jag kan komma på nu iallafall. Är du förälskad och isåfall i vem? Nej :) Vill du ha barn? Ingen aning, och inget jag tänkte ta ställning till nu heller. Haha. Vad du ville bli när du var liten? Kock och frisör var det nog. ;) Vilken är din favoritsport och varför? Spelar ingen sport själv, men jag hoppade sacro för flera år sedan. Det var skitkul! Men jag har nog ingen favoritsport tror jag. Vad är dina framtidsdrömmar? Försörja mig som fotograf och projekt åt det hållet. Vilket land utanför Sverige skulle du helst vilja bo i? USA! Saknar du skolan, på vilket sätt, och om inte, varför? Nej, det gör jag inte. Jag mår och trivs mycket bättre som det är nu. Det enda jag kan sakna är att ha socialt umgänge varje dag eller att ha gemenskapen man har i en klass. Men jag träffar ju personer och kunder i jobbet, men det blir inte alltid samma sak. :)


Hej!

Måste berömma dig som fotograf, älskar verkligen dina bilder!

Måste fråga, vad tycker du om mina bilder ?
Kram

Wilma

Gillar din blogg otroligt mycket! Jätte fina foton:)

Mats

Känslan är nästan allt, spelar ingen roll vilken kamera eller om man kan varenda inställning. Saknas känslan blir det skräp ändå. :)

M ä r t h a . V

Roligt att läsa faktist!

Agnes

Hur gör jag om jag vill börja fota i RAW. Har Photoshop elements men funkar Camera RAW till det? Vill inte fota en massa Raw-bilder och sen inte kunna använda dom :)

Ctina

Åh älskar verkligen bilderna som du hade som "favortier" :D

Emma

Hejsan :) Jag är tycker att det är lite lustigt att du vill till USA så mycket, för jag har bott i USA och Sverige (USA just nu eller, njao, Australien, men huset är I USA), och vill hem till Sverige ofta. Mycket finare i min åsikt när det kommet till vissa saker. Vart I USA vill du åka/bo?

Moa Lindén :)

När börjar du med din fotokurs? Skulle bli supertacksam för svar! :)

Hej michaela!

Undrade bara en sak...

Vilka inställningar brukar du ha när du fotar i studion? Exakt?

För jag gör nog någonting fel, för bilderna blir väldigt oskarpa och brusiga, trots att det känns som att allt borde stämma..

Såå...

UNGEFÄR vilka inställningar brukar du ha ute och inne?


Tacksam för svar!
Kram!

Fotograf MissJeni

Älskar dina kosso strumpor!! :D

Daniella♥

En fråga lite nu i efterhand, svara gärna på bloggen eller med mail. Iaf frågan lyder:
Vad använder du för kamera när du filmar in t ex photoshop tips, alltså när du filmar på själva dataskärmen. Tack på förhand / Daniella ♥

Daniella♥

En fråga nu i efterhand, jag skulle blivit jätte glad om du skulle kunna svara antingen i en kommentar i min blogg eller på mail. Men iaf frågan lyder:
Vad använder du för kamera när du filmar t ex photoshoptips och sånt, alltså när du filmar på själva dataskärmen ? Tack på föhand / Daniella ♥

Svar: Daniella: Jag använder QuickTime Player :)
Michaela Dahlström

Greta

Finns det bara självutlösare till systemkameror eller finns det till kompaktkameror, t.ex. Canon powershot g12 :)?

Bra svar! :D


Tack för att du kommenterar!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: