Svar: Jobb och pengar

Kul att ni gillade designen! :) Tydligen verkar den dock inte se korrekt ut i vissa webbläsare (IE), ska se om jag kan lösa det (någon som vet hur man gör?). Massa text ska inte täcka hela headern. I firefox ska den iallafall se bra ut.Hur som helst, tänkte ta upp några frågor ang pengar och jobb, många har frågat och jag tänkte ge lite tips.

Köpte du din första kamera eller fick du den? Om du köpte den, hur länge fick du spara ihop? :)
Min första systemkamera, Nikon D40, köpte jag själv. Vet inte exakt hur länge jag sparade, men kan det varit något år kanske? Jag har köpt alla mina kamerasaker själv. Det är faktiskt riktigt kul att spara, jobba och slita för att sedan köpa något man har sparat till. För att få ihop mina pengar sparade jag alla pengar jag fick (inkl. halva månadspengen), sålde GT, jobbade som kassör och sålde nybakade bröd med en kompis.

Hur kan jag som inte får jobba tjäna pengar?
Det finns många alternativ! Här kommer några förslag från min sida...

Yngre än 13 år: Varför inte sälja jultidningar när det blir aktuellt? Jag sålde för Jultidningsförlaget när jag var yngre. Annars kan man även sälja tjänster, t ex. hjälpa grannar i trädgården (även det har jag gjort, haha). Varför inte baka och sälja? Hos mig var det många som ville köpa varma, nybakade bröd på lördag- & söndagsmorgonen. Vi fick upp runt 6-snåret och levererade bröden vid 9. Vi gjorde väldigt enkla bröd med billiga ingredienser, något sånt här.

13 år och äldre: Dela ut reklam med Svensk Direktreklam (SDR). Själv har jag aldrig gjort det, jag hjälpte en kompis några gånger som har jobbat för dom. En annan kompis har jobbat för dom i flera år och gör det fortfarande. Man får ett område och en hög reklam att dela ut.
Vill du inte dela ut reklam finns alternativet att sälja GT! Det gjorde jag 2008 när jag gick i 8:an, det tyckte jag faktiskt var väldigt kul! Kunderna var trevliga och man tog alltid ett litet glädjehopp när man fick dricks (vilket, för mig, var ganska vanligt).

15 år och äldre:
När du är 15 år får du jobba Skriv ett bra CV & personligt brev (googla för tips kring det) och skicka iväg det till alla arbetsplatser. Skriv ut ditt CV och personliga brev och går runt i butiker osv för att lämna det personligt och presentera dig själv. Det ger ett mer seriöst intryck, gå heller aldrig med någon annan. Att gå själv ger mycket bättre intryck. Håll utkik i tidningen, på internet osv för att hålla dig uppdaterad om någon skulle behöva extrapersonal. Har du sökt ett jobb kan du heller inte bara sitta hemma och vänta på svar, maila och ring dom med jämna mellanrum. Det intrycket att du verkligen vill ha jobbet och att du är driven. Får du ett nej - sök vidare!
Ett tips är att visa framfötterna på tillexempel dina praoplatser, på två av mina praoplatser har i senare skede även fått jobb när jag ansökte om helgjobb. Glöm inte heller att man som 15 (och äldre) även kan göra jobben som jag tipsade om åldergrupperna ovan.

Det var några tips från min sida, fyll gärna på i kommentarsfältet om ni har fler. Tror att många uppskattar förslag! Bara man ligger i lite grann så är det inte så svårt att tjäna egna pengar. Att bli anställd är såklart inte det lättaste, men det finns som sagt dom andra jobben som SDR, sälja GT och jultidningar osv. som bara är att anmäla sig på. Vill man ha något här i världen får man jobba för det och det är kul! :)


Josefine

Jag vet att jag är bakåtsträvare i val av webbläsare ;) men det ser lite "hela havet stormar" i IE. Det är lite komiskt och jag gillar inte att påtala det när jag inte kan hjälpa dig att ordna det :S Kram

Linda Enarsson

Nya designen fungerar inte för mig, har text (som förmodligen ska sitta över headern?) över hela headern :/

Sara - f o t o b l o g g

Kän säga att den ses inte korrekt i Internet Explorer, menyn ligger över din bild ;)Bara ett tips!

Nathalie

Hos mig täcker dina kategorier halva headern! Annars jättesnyggt! :)

IDAWA

Samma sak är det för mig ungefär... I firefox ser min blogg helt normal ut, men i Explorer så hamnar menyn åt skogen. Så himla frustrerande när jag inte vet hur jag fixar det.. :(

sara

har du även köpt studioutrustningen själv? :)

Ingvild

Å, du er så herlig! Takk for flotte tips :D Designet er kjempefint, du klarer alltid å lage det stilig, men alikevel enkelt. Talentfulle Michaela!

sandra

Ladda ner windows internet explorer (du kan ju ta bort det sen) så får du se hur bloggen ser ut i den webläsaren :O alla kategorier och arkivet ligger som text över hela headern istället för i dropdown menyn.

Linnéa (LG)

Hej, jag är tolv år och jag älskar att fota!

Hur gammal var du när du började??

Jag jobbar för SDR, har delat ut i några veckor nu:).

Maggy

Allt ser fint ut här förutom bakgrundsbilden som är lite för kort "nertill" (har en iMac så min skärm är lite större än vanligt) :)

Sandra

Något som jag (och säkert många fler) skulle tyckkt var kul var om du tog bilder från början av din fotokarriär,alltså från din allre förswta digitalkamera, och framåt så manfår se hur du har utvecklats! :)

Agnes

Ja din header är fylld av text för mig. Bra tips! Jag ska kolla på min praoplats om jag kan få ett sommarjobb där. Fast om man vill sommatjobba inom landstinget måste man vara 16 tror jag...

Jasmin

Hej jag undrar hur vet du vart man hittar fina textformer till bloggen och typ hur du får flera bilder på din profil kan du ge någon bra sida ?

rebecca

asså gud så snygg bloggdesign du har fått!

Nova Arts - Josef Lindström

Hejsan!

Jag har kollat runt och tycker verkligen om din blogg! Jag och några andra killar håller på med ett "företag" som tillverkar loggotyper och tar och redigerar foton.

Jag undrar om du skulle vara intresserad av att vi gör en logotype till dig som du kan ha exempelvis i hörnet på alla dina kort, som en slags vattenstämpel för att förhindra att folk kopierar dom men också för att göra dom mer personliga! Vi tänkte oss att vi gör en gratis logotype till dig och att som gentjänst gör du ett inlägg i din blogg där du länkar till våran hemsida?Novaartsphoto.tkMed Vänliga Hälsningar

Nova Arts

emmablid

kan upplysa om att den nästan är som vanligt nu! :-)

Sabina

Hej hej! Tack för tipsen! Min storasyster och jag har precis fått varsin system kamera. Tipsen hjälper verkligen. Tack1 ;]

A L M A

Vart har du köpt din skinnjacka, och hur mycket kostar den? :)


Tack för att du kommenterar!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: